Taktikai vákuum

Első gyakorlat:
Tél van és hó és antijóga. Mivel a gyerek nem szereti, hogy a porszívó háromezer wattos villanymotorját vesszük igénybe elvadult taknya eltávolításához, apa puha hidraulikus egzoszkeletonná alakulva rögzíti
egy viszonylag mozdulatlan, de azért ordítást megengedő helyzetbe. Apa ilyenkor a szovjet birkózó edzők piros melegítőjét viseli képzeletben.

Második gyakorlat:
Apa mondja, hogy há’ nézd má’ ezt nézd, nézd meg, nézzed, és berak egy végtelenített Youtube lejátszási listát az orrszívásról. A képbe besétál egy pár éves kiscsávó, mosolyogva az orrához nyomja az orrszívót és STRUCC! már kinn is az ektoplazma. A gyerek mintegy öt perc tájékozódást követően önállóan átsétál a másik szobába, gyanakvó fejjel bekapcsolja az ott hagyott porszívót és kiszívatja az orrát. Apa piros szovjet melegítőben, angyalszárnyakkal lebeg egy végtelen szerverterem légterében.

Osztódás

A SZERZŐRŐL

Máraky Ropáz hárfaművész, szőlőtermesztő, jégszobrász, ipari alpinista, kincskereső, erőemelő, atomfilozófus, esztéká, filatelista, tudós, szakember, szakértő.